Ценим ли храната

До последната лъжица
Снимка: Thinkstock

Доста често децата вкъщи не си дояждат поднесената храна, а ново британско проучване, цитирано от английския сайт "Femalefirst.co.uk", разкрива, че 86% от родителите изхвърлят остатъка от ястията, които децата им не са изяли на закуска, обяд или вечеря.

Едва 12% от майките и бащите успяват почти винаги да накарат своите синове и дъщери да изядат цялата им поднесена порция.

Данните показват, че болшинството от родителите подкупват децата си с различни награди само и само да си изядат дневните дажби със зеленчуци, а 54% от анкетираните допълват, че заливат зарзаватите с плътен и апетитен сос, за да могат децата им по-лесно да ги консумират.

55% от майките коментират, че готвят по няколко ястия едновременно, за да задоволят капризите и предпочитанията на всеки член от семейството.

Половината от анкетираните мъже и жени споделят, че харчат повече за храна в сравнение с миналата година.

Над 60% от родителите, участвали в изследването, разказват, че не позволяват на своите наследници да ползват мобилни телефони и таблети, когато са на масата и се хранят, а 89% от майките и бащите постоянно правят забележки, ако техните синове и дъщери говорят с пълна уста.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти