Бъбривите родители са по-полезни за децата си

родители
Снимка: Istock

Бъбривите родители могат да повишат интелигентността на детето само като говорят, пишат Darik News по информация от Independent. 

Британски учени установиха, че децата, които слушат от ранна възраст как разговарят майка им и баща им, порастват с по-добри умствени умения.

За изследването си учените от университета на Йорк са подслушвали общуването в домашни условия между 107 деца на възраст от две до четири години и родителите им три дена. Родителите е трябвало да помагат на децата да рисуват, копират и да изпълняват други задачи за проверка на умствените им способности.
 
Установихме, че има положителна връзка между количеството на думите, казани от възрастен, които децата чуват, и техните когнитивни способности. Необходими са обаче допълнителни изследвания на причините за тази връзка. Излагането на говора може да дава повече възможности на децата да учат, но може и по-интелигентните деца да пресъздават повече думи, чути от възрастните в средата им", споделят изследователите.“
 
Децата, слушащи много разговори на възрастни, разсъждават по-добре, познават по-добре числата и формите.

родители
Снимка: Istock

Важно е качеството на слушаната реч. Когато родителите използват богат речник, децата също знаят повече думи. Освен това „позитивното родителство“, което насърчава любознателността и изразяването, е свързано с по-малко прояви на неспокойство, агресивност и неподчинение у децата.

Не пропускайте нашия нов раздел ОФЕРТИ, в който ще откриете полезни, практични и прекрасни продукти на промоция от българския пазар, специално селектирани за вас от екипа на Edna.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол