Болезненото никнене на зъбите

Болезненото никнене на зъбите
Снимка: Thinkstock

Болезненото никнене на зъбите може да е трудно време както за бебето, така и за цялото семейство. Първото зъбче обикновено пробива, когато бебетата са между 5 и 7 месечна възраст. При някои деца никненето на зъбите е безболезнено, но при други е процес, свързан с болка и промени в храненето и съня.

Кое ще Ви насочи, че на бебето вероятно му никнат зъби?
• обилно отделяне на слюнка
• подути и болезнени на докосване венци
• отказва храна
• дъвче твърди предмети
• раздразнителност, плачливост
• проблеми със съня

Повечето педиатри твърдят, че диарията, леко повишената температура и раздразнителността не са свързани с никненето на зъби, но за много майки тези симптоми са обичайни за техните бебета, когато им предстои да излезе поредното зъбче.
Винаги трябва да се обърнете към лекар, ако Вашето бебе има симптоми, които Ви притесняват или ректална температура 38,5 или по-висока.

Хомеопатични лекарства за болезнените подути венци

С никненето на зъбите можете да се справите в домашна обстановка с помощта на някои хомеопатични лекарства.

Хомеопатията е безопасен метод на лечение, който използва лекарства на природна основа и дава ефикасно лечение на зачервените, оточни венци, на болката, успокоява бебето и нормализира неговия сън.

Камомила е най-често използваното хомеопатично лекарство. Бебето е нервно, ядосано, нищо не е в състояние да го успокои, непрекъснато плаче, крещи и иска да бъде постоянно на ръце. Спира да плаче само, когато го люшкат на ръце или ако е в кола (защото пасивното движение успокоява болката). Болезненото никнене на зъбите често се придружава от зеленикава диария и/или болка в ушите.

Беладона – червени, много възпалени венци. Нервно, възбудено дете, което не може да заспи. По време на никненето на зъбите детето понякога има зачервено гърло или отит с висока температура.

Калкарея фосфорика – зъбите излизат много бавно, късно и болезнено. Първият зъб обикновено се появява след 10-11я месец. Мрънкащо, хленчещо дете; невъзможно е да бъде успокоено. Зъбчетата много бързо се развалят скоро след появата им.

Меркуриус солубилис – на детето непрекъснато му текат лиги, лош дъх, обложен език. Болката често се засилва нощем.

Пулсатила – плачливо дете, което е залепено за майка си. Постоянно иска да е в скута й и да бъде утешавано.Болката се успокоява от смучене на изстудени пластмасови играчки и когато е навън, на свеж въздух.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти