Бременни сте и няма нищо страшно в това

Без паника
Снимка: netinfo

списание ''9 месеца''

За повечето жени положителният тест за бременност е съпроводен с боен вик на щастие, но все пак с времето идва и осъзнаването на вашето състояние, което е съпътствано с редица страхове от непознатите и нови трансформации, които ще претърпи вашето тяло и живот. А сега ви предлагаме един лек тест, за да си дадете някои отговори и насоки относно това какъв тип бременна сте.

Променихте ли менюто си, след като забременяхте?
А.
Да, много! Започнах да ям с особено настървение. Използвам състоянието си като извинение, че удвоявам порциите си и често изпращам бъдещия татко да ми купува сладолед, а освен това всяка събота вечер настъпва моят час, в който опустошавам голяма порция лазаня или пица в любимия ми ресторант.

Б. Изключих от менюто си всичко, което знам, че е опасно за бременната - синьо сирене и меки сирена, консервирана риба и др. Старая се да ям повече плодове и зеленчуци. Макар и рядко се изкушавам с пържени картофи и хрупкави пикантни филенца.

В. Ох, храната е големият ми проблем. След като прочетох много за опасностите, които ме дебнат от чинията, за нитратите и диоксините, подлагам на „рентгенов" контрол всичко, което хапвам.

Сутрин ви се гади и повръщате. Какво правите, за да се справите с това състояние?
А.
Оставам в кревата до обяд с надеждата, че неразположението ми ще премине. Постоянно се обаждам на приятеля си (съпруга) в офиса му, за да го уведомя, че ми е зле и очаквам да се прибере по-рано.

Б. Имам под ръка солени бисквити, вода и мокри кърпички, и без да се оплаквам на колегите си, се опитвам да се справя със ситуацията. Добре знам, че сутрешното гадене е чест спътник на бременността.

В. Пак това гадене! Ох, ще звънна на моя лекар да му се оплача. Знам какво ще ми каже - същото като вчера, но не мога да търпя това състояние.

Не можете да закопчаете джинсите си. В паника ли сте?
А. Поемам дълбоко въздух и се усмихвам - значи бебето расте. Ще облека едни стари джинси, които винаги са ми били широки, и отгоре мятам някаква тениска. Това ще е комбинацията през следващите три месеца.

Б. Това е идеален повод да си купя туника и панталон за бременни, но първо - подходящ сутиен.

В. Отдавам се на луд шопинг тур. Сега е време без свян да изпразня портфейла на бъдещия татко и да обновя гардероба си.

Повече А
Вие сте бременна, а не болна! Прекаленото мързелуване не е полезно нито за вас, нито за бебето. Опитайте се да живеете по-здравословно, хранете се пълноценно, увеличете разходките или плувайте.

Повече Б
Браво! Вашият стил на живот отговаря на всички съвременни правила за бъдещите майки. Имайте едно наум обаче, че ако се стараете да сте перфектна във всичко, може да се подложите на голям стрес. Мислете все така позитивно, но не забравяйте да си почивате.

Повече В
Попаднали сте в капана на стреса. Естествено е в този период да сте по-чувствителна, но ако измерите нивото си на тревога, сигурно ще се уплашите. Четете и се информирайте за бременността и раждането, но гонете хипохондрията. Отървете се от мисълта, че във всеки миг ви дебне някакъв риск за вас и бебето. Успокойте се! Със сигурност повечето храни в менюто ви са здравословни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти