Създадено за Низита

5 съвета за пътуване с бебе

Да тръгнеш на път с бебе не е като да тръгнеш на път без бебе и това го знаят всички родители, които помнят лекотата, с която са хвърляли по едни джапанки в багажа и са отпрашвали към морето.

Това време обаче свърши и сега багажът се приготвя поне ден, а защо не и седмица по-рано! По-тревожните и суетящи се родители (най-вече майки, разбира се) започват приготовлениято дори седмица по-рано, за да са сигурни, че няма да забравят някой жиненоважен чорап, вълнена шапка или защо не – леген!

Точно за тях, пък и за всички други, на които им предстои да пътуват с бебе, предлагаме списък с 5-те най-важни неща, без които НЕ бива да тръгвате на път с бебе. Разпечатайте го и си го залепете на вратата, така че да го виждате всеки път, когато влизате в стаята с мисълта - „А това боди дали няма да ми потрябва?? Я да го взема и него!“.

f
Снимка: iStock

1. Най-необходими вещи. В 21 век сме, има магазини на всяка крачка, а по курортите отдавна дават хавлии. Това означава, че наистина не е наложително да помъкнете цялата покъщнина за три дни почивка във Велинград. Бебето може да бъде изкъпано и в мивката, нищо няма да му стане (а и на вас), ако не му вземете повивалника и наистина, ама наистина няма нужда от леген. Вземете му там шест бодита повече и когато се оцапат, просто ги приберете в един плик и ги изперете, когато се приберете вкъщи. Вземете му само най-важните вещи, гледайте да имате основни лекарства и термометър, и това е. Всичко останало се набавя на място в случай на нужда.

2. Любима играчка. Ако не сте преживявали хоръра забравена/изгубена играчка, значи сте едни щастливи родители. Няма по-непоправима грешка от тази да забравите вкъщи тигърчето, с което детето заспива, защото никъде по света, дори и в най-хубавия и лъскав магазин, няма да намерите същия опърпан парцал, който обаче е най-скъпоценното нещо за вашето дете. Това ще обрече почивката ви на пълен провал и всички ще се върнете вкъщи уморени, съсипани и със загнездена мисъл за РАЗВОД. Така че – преди всички чорапи, лигавници и биберони, първо натъпчете на дъното на сака любимата играчка.

f
Снимка: iStock

3. Спрей за нос. Запушеният бебешки нос е кошмар за всяко семейство. Бебето или малкото дете не разбира, когато му обяснявате за десети път, че трябва да спре да реве, че му е запушен носът, защото така той се запушва още повече. Резултатът? МНОГО ЗАПУШЕН НОС. Ревящо бебе. Крясъци. Ад! Спестете си този ужас, като се въоръжите овреме със спрей Низита, който е създаден с мисъл за малките нослета и впръсква изключително нежно. Въпреки наглед малката опаковка, в един спрей има цели 200 дози, което е супер предимство на фона на хилядите вещи, които нонстоп мъкнете у себе си за бебето. Спреят ще ви спаси от наистина кошмарните моменти, в които бебето не може да диша заради запушен нос. Той овлажнява лигавицата и възпрепятства инфектирането ѝ, а солите в разтвора поддържат слабата алкализация на кожата. В този ред на мисли – Низита е подходящ не само по време на път, а и въобще в живота ви с бебе или малко дете. Едно от задължителните неща, които трябва да имате в шкафа вкъщи, защото както опитът ни е доказал – сополите и хремата атакуват когато най-малко очаквате и докато се обърнете, детето вече плаче и е изключително нервно, защото не може да диша през носа. Помогнете му – и помогнете и на себе си – дръжте Низита на една ръка разстояние.

4. Песни за из път. Да пътуваш с малки деца в колата е изпитание. Те не са наясно с понятия като време и пространство и това, че им казвате, че до Копривщица остават още 50 минути, въобще не означава, че те ще се облегнат спокойно на седалката и ще кажат „Добре, майко, тогава ще порешавам малко задачи по физика“. Напротив – ще крещят, ще хвърлят солети, ще ви удрят с крака в гърба и като цяло, ще превърнат колата в пътуващ цирк. За да улесните този епизод от живота си, вземете им диск с песни. Даже два диска. Има достатъчно хубави детски песни в съвременен аранжимент – колкото и да ви е досадно да слушате Рачо Капитана 60 пъти за 1 час, по-добре е, отколкото да ви целят по главата с банани от задната седалка.

f
Снимка: iStock

5. Самото бебе. Редно е да завършим този кратък списък с най-важното, а именно – човекът, заради когото правим списък. Когато тръгвате на път с бебе добре е да му вземете всички видове памперси, мазила, кремове и чорапи, но те ще са ви напълно ненужни, ако забравите бебето. Затова НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ БЕБЕТО – подчертаваме го дебело, защото знаем колко сте уморени и недоспали и напълно способни да изтриете от паметта си този маломерен детайл. След като сложите всички повивалници, обувки и колички в колата, оставете малко място и за столчето на бебето, и гледайте да го запълните с .... бебе. Тогава вече ще сте напълно готови и не ви остава нищо друго освен да тръгнете най-накрая, че то стана привечер, докато се натуткате!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти