Смути от сини сливи

За добра сутрин или освежаване през деня

3.13 от общо 16 гласа
5 мин.
Необходими продукти

сини сливи - 5 бр.

овесени бисквити - 2 бр.

соево мляко - 200 мл

кафява захар - 1 с.л.

Това смути от сини сливи по рецепта на Mate Kitchen засища добре заради овесените бисквити в него и не е прекалено сладко. Подходящо е за вегани, тъй като се прави със соево мляко, което, разбира се, можете да замените с всяко друго по ваш вкус. Ако искате да засилите здравословния ефект, добавете и щипка канела в него. Вкусово ще си паснат чудесно, съветват кулинарите.

Сливите, от които правим компот, сладко, мармалад, пестил, ракия и какви ли не още вкусни чудесии, са богати на фибри и витамини А, С, Е и К. В 100 грама има едва 46 калории. Те са природен лаксатив с изключително ефикасно действие. Освен това помагат за правилното усвояване на желязото от организма, пазят очите и сърцето, а магнезият в тях се грижи за мускулите и нервите. Те са и евтини, отбелязва Mate Kitchen, тъй като се отглеждат в нашата държава.

По време на сезона им можете да си направите смути с пресни сини сливи. През студените месеци ползвайте сушени – просто ги накиснете предварително в топла вода. След това не я изхвърляйте. Или я ползвайте за смутито, или я изпийте.

Ако се притеснявате, че комбинацията от сливи и овесени ядки ще раздвижи червата ви твърде бързо, може да си направите чаша смути от сини сливи за следобедна закуска, съветва още Mate Kitchen.

Начин на приготвяне:

1. В блендер поставете измитите и изчистени от костилки сини сливи.

2. Към тях прибавете захарта, овесените бисквити и соевото мляко.

3. Блендирайте до хомогеност и разсипете в чаши.

Внимание: Съдържа соево мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти