Създадено за Аграна ЗАХИРА

Сладко от череши със захар „Захира“

Несравнимото удоволствие на домашно приготвеното сладко

0 от общо 0 гласа
100 мин.
Необходими продукти

череши - 1 кг

желираща захар „Захира“ - 1 кг

Колко е вкусно през зимата да си намажете филийка бял ръчен хляб с масло и отгоре сладко от череши. Разкош, от който много хора се лишават, защото смятат, че се прави трудно, и избират купешкото вместо това. Истината е, че домашно сладко се приготвя лесно и коства далеч по-малко усилия и финансов ресурс, отколкото смятате, съветват кулинарите от Mate Kitchen. Удоволствието, след като го опитате, обаче е несравнимо, категорични са те.

Можете да си направите сладко от червени или бели череши, важното е да са добре узрели и да нямат наранявания, нито пък червейчета. Ако искате повече аромат, може да добавите 2-3 листенца индрише след като отпените. То е много подходящо както за череши, така и за джанки и сини сливи.

Вероятно се питате как е възможно да направим сладко от череши за по-малко от 2 часа и то да е достатъчно гъсто. Много просто – използвахме желираща захар за конфитюри „Захира“.

Желиращата захар за конфитюри намалява значително времето за приготвяне на сладкото, което, в зависимост от количеството плод, може да достигне няколко часа. Благодарение на по-краткото варене черешите запазват естествения си цвят и витамините, съдържащи се в тях, а сладкото получава необходимата гъстота. Освен това си осигурявате максимален срок на годност.

Разбира се, по същата рецепта можете да приготвите сладко с каквито плодове желаете – ягоди, вишни, смокини, сини сливи, боровинки, праскови… Единственото условие е да спазвате съотношението между плодовете и желиращата захар – 1:1.

Да ви е сладко!

Начин на приготвяне:

1. Измийте череши, почистете ги от дръжките и костилките, след което ги сложете в тенджера и покрийте със захар „Захира“.

2. Разбъркайте добре и варете на умерена температура. Щом сместа заври, отстранете отделилата се пяна.

3. След 20-25 минути дръпнете сладкото от котлона. Разпределете го в предварително измити, подсушени и леко затоплени бурканчета. Затворете с капачките и обърнете за поне 12 часа, докато сладкото изстине напълно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти