Мъфини със замразени боровинки

Бързи, лесни и икономични

1.86 от общо 7 гласа
45 мин.
Необходими продукти

яйца - 1 бр.

захар - 1/2 ч.ч.

олио - 1/2 ч.ч. 

брашно - 2 ч.ч. 

кисело мляко - 1 ч.ч. 

сода бикарбонат - 1 ч.л. 

замразени боровинки - 1 ч.ч. 

есенция ванилия - 1 ч.л. 

Харесваме не само вкуса на тези мъфини със замразени боровинки, но и как изглеждат. Синкаво-лилавите ивици в тестото са много привлекателни, особено когато знаем, че идват от естествения цвят на продуктите, а не от сладкарска боя. Ще се съгласите, че твърде оцветените сладкиши изглеждат малко стряскащо. В рецептата на Mate Kitchen няма и капчица боя, всичко е от боровинките.

Те придават характерен вкус на сладкишите – плодов, може би и леко, приятно кисел. Правят ги свежи, така че да не тежат, когато ги хапвате. Ако киселият вкус ви идва в повече, можете да балансирате, като поръсите отгоре с пудра захар. С добавена ванилия ще имат още по-нежен аромат. Още една възможност е да ги поръсите с кристална захар, преди да ги сложите във фурната. Така ще се получи хрупкава сладка шапчица отгоре.

В интерес на истината, дивите плодчета са много по-сладки и с далеч по-наситен цвят, въпреки че са толкова дребнички. Култивираните впечатляват с размера си и изглеждат много добре на снимки, но това е за сметка на сладостта и богатството на вкуса. Все пак това е допустим компромис. Ако имате в камерата на хладилника си замразени горски плодове, вашите мъфини със замразени боровинки ще станат не просто вкусни, те ще бъдат съвършени.

Самата рецепта е много икономична – количествата на продуктите са съвсем скромни и въпреки това от тях се получават 12 чудни мъфина.

През лятото, когато има пресни боровинки, отново можете да си направите кексчетата. Количеството плодове е същото, а ако са диви, цветът им ще бъде още по-неустоим.

Да ви е сладко!

Начин на приготвяне:

1. Угасете содата в киселото мляко.

2. Разбийте яйцето със захарта. Налейте олиото на части, а след него прибавете шупналото мляко и ванилията.

3. Постепенно добавете брашното и разбъркайте до хомогенна смес. След това добавете предварително отпуснатите замразени боровинки и разбъркайте.

4. Разпределете сместа във форма за мъфини, като пълните гнездата до 2/3 от обема им.

5. Изпечете мъфините в предварително загрята на 180-190 градуса фурна за 20-25 минути.

Внимание: Съдържа яйца, брашно и кисело мляко, които може да предизвикат алергични реакции.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти