Мус от кайсии с цедено кисело мляко и елда

Лек, но и засищащ

3.06 от общо 16 гласа
50 мин.
Необходими продукти

кайсии - 1 кг

цедено кисело мляко - 1 кофичка

мед - 1 с.л.

елда - 160 гр

Бурканче добре охладен мус от кайсии звучи особено примамливо в следобедите, когато термометърът скача. Това предложениe от Mate Kitchen е и здравословно, защото е приготвено само от пресни плодове, кисело мляко, мед и елда. Разкошна бърза рецепта, когато разполагате с повече пресни и добре узрели плодове. Последното е задължително за този мус - ако не са добре узрели, ще накиселява и няма да получите максимума от вкуса на иначе великолепните плодове.

Приготвя се за броени минути, ако не броим варенето на елдата. И абсолютен дебютант в кухнята може да си го приготви без никакво затруднение.

Ако искате мусът да бъде с по-плътна консистенция, може да го стегнете с желатин, съветват от Mate Kitchen. Процедирайте както е указано на опаковката – оставяте го да набъбне с малко вода, след това го разтваряте на водна баня и смесвате със студения крем. В този случай обаче няма да можете да поднесете десерта веднага, а поне след няколко часа, за да може желатинът да стегне.

И като казахме десерт, този мус от кайсии всъщност е подходящ и за сутрешна, и за следобедна закуска, както и за онези моменти, когато ви се хапва нещо, но искате да е леко и не прекалено сладко.

Начин на приготвяне:

1. Във вряща вода сварете елдата по указанията на опаковката, дръпнете от котлона и оставете да се отцеди.

2. През това време сложете в купа измитите и почистени от костилките кайсии и пюрирайте с пасатора. Прибавете цеденото кисело мляко и меда и разбъркайте до хомогенност.

3. В бурканчета или купички разпределете елдата на равни части, след което залейте с плодовата смес.

Внимание: Съдържа цедено кисело мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти