Курабийки със сусам

Хрупкави и ароматни

5 от общо 1 гласа
80 мин.
Необходими продукти

масло - 250 гр 

пудра захар - 250 гр 

яйца - 4 бр.

брашно - 500 гр 

сусам - 100 гр 

прясно мляко - 1/2 ч.ч. 

ванилена захар - 2 пакетчета 

сода бикарбонат - 1 ч.л.

лимони - 1/2 бр.

Няколко от тези курабийки със сусам, чинийка с конфитюр, чаша ароматен чай… Можете ли да си представите отпускащия следобеден ритуал? Ухание на ванилия и лимон, билковия аромат от чашата, интересна книга и час-два, в които не бързате за нищо и никъде. В препускащото ни ежедневие звучи толкова нереално. И все пак е близко и постижимо. Такива вълшебства могат да сътворят домашните печива.

Рецептата на Mate Kitchen за тези курабийки със сусам е интересна, защото в тях смесваме два аромата – ванилия и лимон. Цитруса можете да замените с портокал или мандарина. Освен това се приготвят с пудра, а не с кристална захар. Маслото ги прави пухкави и меки, придава им лекота и характерен вкус. За мекотата им допринася и прясното мляко, в което се потапят още сурови. Сусамът е хрупкавият акцент. Наглед са обикновени, но вкусът е това, което впечатлява. Това, което ни харесва, е, че тестото се замесва лесно – до голяма степен с помощта на миксера. Меко е и с него се работи бързо и лесно. Ще се справите бързо с подготовката.

За чая са чудесни, на децата можете да ги предложите като следобедна закуска с кисело мляко, айрян или пък мляко с какао. Можете да сложите няколко курабийки за подкрепяща закуска в училище. Без сусама са чудесна вкусна чесалка за никнещите зъбки на бебето.

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата. Към тях прибавете разтопеното масло, пудрата захар, содата и лимоновия сок. Разбъркайте добре, прибавете ваниловата захар и брашното и замесете меко тесто.

2. Разточете кора с дебелина около 1 см и изрежете еднакви форми по ваш вкус.

3. Потопете изрязаните курабийки в прясното мляко и ги подредете на разстояние една от друга в тава, покрита с хартия за печене.

4. Поръсете курабийките със сусам и ги изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до златист загар.

Внимание: Съдържа яйца, брашно, масло, прясно мляко и сусам, които могат да предизвикат алергични реакции.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти