Създадено за Olympus

Киш със зеленчуци и настърган кашкавал

Идеален избор за следобедна закуска или предястие

5 от общо 1 гласа
50 мин.
Необходими продукти

бутер тесто - 1 лист

яйца - 4 бр.

домати - 2-3 бр.

кашкавал - 250 гр

крема сирене - 125 гр

сирене - 125 гр

маслини - 50 гр

масло - 10 гр

чесън - 3-4 скилидки

сол на вкус

черен пипер на вкус

Парче от този киш със зеленчуци е една от най-добрите следобедни закуски, които сме опитвали. Макар че бихме си го хапнали и като лек обяд или вечеря с голяма салата. А може да се поднесе и като студено предястие, нарязан на красиви триъгълни парчета. Чаша вино би му отивала, защото зеленчуците в плънката само намекват за себе си. Основата всъщност е от яйца, два вида сирене и кашкавал. Богат млечен вкус, приятно разнообразен от солеността на маслините и специфичния дъх на чесъна. Няма нужда дори от подправки, само малко черен пипер за пикантност.

Това, което със сигурност ще оцените в тази рецепта за киш със зеленчуци, е, че се приготвя лесно и бързо. За по-малко от час е готов, но нашата препоръка е да го оставите да се охлади леко и тогава да го поднесете. Напълно изстинал също е чудесен.

За да бъде вкусът на вашия киш наистина съвършен, не правете компромис с качеството на сиренето и кашкавала*, които ползвате за плънката. А ако искате по-богат вкус, сложете козе или овче сирене вместо традиционното краве. Гарантираме, че няма да сбъркате.

Добър апетит!

*От близо 15 години марката OLYMPUS предлага качество и сигурност на българския потребител със своите млечни продукти. Освен със своето прясно мляко, в чиято категория са един от лидерите на пазара, OLYMPUS е част от потребителската кошница и с висококачествените си продукти от краве, козе и овче мляко. Като експерти по добрия вкус и качеството от OLYMPUS непрестанно разширяват портфолиото си от разнообразни, здравословни и автентични продукти, на които потребителите могат да имат доверие. 

Начин на приготвяне:

1. Разточете леко тестото и го прехвърлете в тава с незалепващо покритие с диаметър 26 см. Подгънете стърчащите краища навътре. Надупчете дъното с вилица.

2. Разбийте яйцата с щипка сол в купа. Прибавете сиренето крема и разбийте възможно най-добре.

3. След това добавете обикновеното краве сирене, нарязаните маслини, накълцания чесън, черния пипер и 200 грама от кашкавала.

4. Разбъркайте добре и изсипете сместа върху тестото. Отгоре подредете нарязаните на шайби домати.

5. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна, печете около 20 минути, след което извадете и поръсете с останалите 50 грама кашкавал. Върнете киша във фурната, за да се запече до златист загар.

Внимание: Съдържа яйца, сирене, кашкавал, масло и крема сирене, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти