Хлебна торта „Маргарита“

Със семпли продукти, но много вкусно

5 от общо 1 гласа

Необходими продукти:

16–20 филии бял тостерен хляб
600 г пасирани домати (от консерва)
375 г сирене „Моцарела“ (на топки)
40 мл зехтин „Екстра върджин“ (+ за намазване)
2 стръка босилек
1 ч. л. риган (+ за поръсване)
1 ч. л. сух чесън
1/2 ч. л. захар
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Доматите се овкусяват със зехтина, ригана, сухия чесън, захарта, сол и черен пипер. 

Моцарелата се настъргва на едро ренде. 

Хлябът се намазва леко със зехтин. 

Филийките се подреждат плътно една до друга по стените и дъното на форма за торта с диаметър 26 см, застлана с пергаментова хартия. 

Налива се от доматения сос, поръсва се с моцарела, следват хляб, сос, моцарела и така, докато свършат продуктите. 

Завършва се с моцарела и се поръсва с риган. 

Пече се около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Оставя се леко да се охлади. 

Поръсва се с накълцан босилек и се поднася.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти за пица:

Най-популярните италиански пици
Пица с карамелизиран лук
Здравословна пица
Как да си направим плодова пица
Пица с домашно замесено тесто
Постна пица

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти