Гевречета

Нова балканска кухня

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 250 г брашно
  • сол
  • захар
  • 1.5 г суха мая
  • 50 мл хладка вода
  • 1 с.л. мед
  • 1.5 литър вода
  • 1 с.л. сусам
  • 1 с.л. фини овесени ядки
  • 1  жълтък
  • крема сирене с билки
  • авокадо
  • хамон
  • сирене бри с гъби

Начин на приготвяне:

За да направите варени гевречета сипете в голяма купа брашното, солта и захарта и разбъркайте. В купичка сипете маята с щипка захар и 1-2 с.л. топла вода. Разбъркайте и добавете сместа при брашното. Добавете още 50 мл вода малко по малко. Омесете гладко и еластично тесто без да добавяте допълнително брашно. Оформете го на топка и го поставете в намазнена купа. Покрийте с фолио и оставете да втаса за 20-30 минути. Важно е тестото да не превтасва. Добавя се и се омесва.

Разделете тестото на 5 части. От всяка част оформете идеално кръгло топче. Пробийте всяко топче с пръст по средата, а след това разширете дупката като пъхнете 2 пръста.

В тенджера сипете 1.5 литър вода и оставете да заври. Добавете 1 с.л. мед и разбъркайте. Пуснете гевречетата във водата и варете докато изплуват на повърхността.

След като извадите гевречетата ги намажете с малко олио и разбит жълтък и ги поръсете със сусам или фини овесени ядки. Поставете гевречетата в тава, постлана с хартия за печене и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-20 минути.

Разрежете всяко геврече на две. Намажете с крема сирене и подредете резени авокадо, хамон, сирене бри с гъби.

Варени гевречета рецепта.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти