Бриош „Босток“

Интересно ново предложение

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

За сиропа:

125 г вода

125 г кристална захар

13 г бадемово брашно

2 капки бадемов екстракт

за бадемовия крем:

100 г бадемово брашно

100 г пудра захар

3 г царевично нишесте

3 г брашно

100 г меко масло

1 г сол

3 г ванилов екстракт

1 яйце (голямо)

20 г тъмен ром (или екстракт)

Начин на приготвяне:

За сиропа загрейте водата, захарта, бадемовото брашно и бадемовия екстракт. Бъркайте, за да се получи гладък сироп. Оставете да се охлади.

За бадемовия крем в купата на миксера сипете двата вида брашно, пудрата захар, царевичното нишесте и солта и започнете да разбърквате с широката бъркалка-лопатка. Добавете маслото, ваниловия екстракт и разбивайте за около минута на средна скорост. После добавете едно яйце. Бъркайте, докато сместа не стане хомогенна. Накрая добавете рома. Пресипете сместа в по-малка купа и я приберете за малко в хладилника.

Загрейте фурната на 180 градуса (без вентилатор). Намажете филиите бриош от едната страна с охладения сироп. След това покрийте с дебел слой бадемов крем, а после поръсете с филирани бадеми. Подредете в тава върху лист хартия за печене. Най-накрая поръсете с пудра захар. Печете около 10-12 минути.

 Шоколадов кекс с червено вино

 Ароматен кекс с индийско орехче

 Мраморен кекс с парченца шоколад

 Орехов кекс с фурми

 Бърз кекс с кисело мляко

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти