Баница на тиган - сочна и хрупкава

Много бързичка и проста рецепта

1.5 от общо 2 гласа

Необходими продукти:

1 пакет точени кори
100 гр извара
100 гр сирене
2-3 яйца
3 с. л. кисело мляко
40-50 гр. масло
¼ ч. л. сода

Начин на приготвяне:

Намазваме тигана с малко от маслото, което сме разтопили. След маслото слагаме на кръст два чифта кори.

Корите трябва да стърчат по 4-5 см от всяка страна. Поръсваме корите лекичко с вода и с още от разтопеното масло.

Взимаме още 2-3 кори и ги накъсваме в средата на тигана, изсипваме от плънката и повтаряме стъпката, докато ни свършат продуктите.

За плънката разбъркваме киселото мляко, изварата, яйцата, сиреното и содата за хляб.

Накрая завиваме краищата на корите, така че да се образува нещо като джоб. Отгоре поръсваме с още малко от маслото и се пренасяме на печката, където на средно висока температура започваме да я печем.

Слагаме капак върху тигана. Когато баничката хване хубава коричка от долната страна, трябва да я обърнем.

Когато хване коричка и от другата страна, я изваждаме да поизстине върху решетка, за да е максимално хрупкава отвън.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Млечна баница
Баница с локум

Вита баница с пресен лук
Къпана баница

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти