Зелен фасул с крем фреш и козе сирене

За изискано начало на седмицата

4.5 от общо 2 гласа
Необходими продукти

3 шепи тънък зелен боб

200 г крем фреш или заквасена сметана

1 с.л. течна пълномаслена сметана

100 г меко козе сирене

1/2 ч.л. сушена мента

сол и черен пипер

1 скилидка чесън

1 с.л. балсамов оцет

2 с.л. зехтин екстра върджин

Начин на приготвяне:

1. Поставете предварително почистения и измит зелен фасул в тенджера с вряща подсолена вода. Изчакайте водата отново да заври и прехвърлете зеления фасул в куп със студена вода и лед, за да запази цвета си. След 1 минута го извадете като го отцедите добре.

2. За дресинга смесете в купа висококачествен и дълго отлежал балсамов оцет с настърганата скилидка чесън. Добавете зехтина на тънка струйка, като разбърквате енергично.

3. Залейте бланширания зелен фасул с дресинга и го разбъркайте много добре.

4. В блендер или кухненски робот сипете крем фреш, течната сметана и начупеното козе сирене. Овкусете със сол, черен пипер и сушена мента. Разбийте до гладка и кремообразна смес.

5. На дъното на дълбока чиния разстелете от млечния мус и върху него поставете зелен фасул.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти