Сотирано зеле

Интересна безмесна идея

Сотирано зеле
Снимка: Thinkstock
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

600 г бяло зеле
2 домата сорт „Рома“ (обелени)
2 скилидки чесън
1 люта зелена чушка
1 глава лук
1/2 връзка магданоз
60 мл зехтин
1 с. л. паста от червени чушки
1/2 ч. л. кимион
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Лукът се реже на кубчета и се запържва в загрят на умерен огън зехтин, докато омекне. 

Зелето се реже на ивички и се добавя към лука. Пържи се на силен огън, като се бърка. 

Когато омекне, се прибавят наситнената люта чушка, нарязаните на кубчета домати и накълцания чесън. 

Овкусява се с пастата от червени чушки, кимиона и сол. 

Готви се още 5 минути и се сервира, поръсено с накълцан магданоз.

Прочетете още:

Ребърца с кисело зеле

Пиле с кисело зеле и горчица

Как се прави: Голи сарми

Супа от кисело зеле и леща

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти