Салата „Лионез“

Пълна с витамини

2 от общо 3 гласа
Необходими продукти
  • 1 зелена салата (или фризе)
  • 4 яйца
  • 200 г сурово-пушен бекон (на кубчета)
  • 1 багета
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • 3 глави лук шалот
  • 60 мл зехтин
  • 30 мл червен винен оцет
  • 20 мл бял винен оцет
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Сложете бекона в студен тиган. Включете котлона и оставете бекона да се готви до златисто. Извадете го върху кухненска хартия, за се отцеди излишната мазнина.

Нарежете лука на ситно и го запържете в същия съд на слаб огън.

Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Нарежете хляба на едри парчета, подправете със сол, пипер и по желание - със зехтин. Запечете го за около 10 минути. Охладете.

В купа смесете горчицата с оцета, зехтина, сол и пипер на вкус. Разбъркайте добре. Добавете запържения лук.

Поширайте яйцата в подсолена вода (под точката на кипене) с 20 мл бял винен оцет, така че да останат рохки. Оохладете ги леко.

Измийте, подсушете и накъсайте салатата.

Овкусете салатата с винегрета, разпределете я в чинии. Прибавете крутоните и бекона. Разпределете яйцата. Сервирайте.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти