Създадено за Olympus

Печено краве сирене на фурна

Великолепно мезе за червено вино с традиционен български вкус

5 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

сирене - 700 гр 

домати в зависимост от размера - 1-2 бр.

чушки - 1 бр.

маслини без костилка - 40 гр 

зехтин - 50 мл 

риган - 1 с.л. 

червен пипер на вкус

Парче печено сирене с домат, чушка, маслини и подправки в пергамент е вкусното спасение за много ситуации. Когато гладът вече настойчиво напомня за себе си. Когато на вратата позвънят неочаквани гости. Когато искате да поднесете вкусно и ефектно топло предястие. Когато сте в настроение за леко хапване без много суетене в кухнята. Когато ви се пийва вино, но искате да разнообразите мезето.

Рецептата е повече от лесна за приготвяне, но провалът е гарантиран, ако не ползвате качествено сирене*. За вкусно печено сирене то трябва да е твърдо и добре узряло, да е плътно, без шупли и да не е воднисто. В противен случай ще се разпадне и няма да поднесете красива и добре подредена плочка сирене, а мека и безформена маса. Затова бъдете особено внимателни при избора в магазина и се доверявайте само на проверени производители. Що се отнася до доматите – когато правите рецептата през лятото, когато са слънчеви и сочни, е препоръчително да отстраните семките. През студените месеци, когато имаме оранжерийни домати, няма нужда да правите това.

Топлото печено сирене е чудесно предястие. От него става великолепно мезе за червено вино с традиционен български вкус. Може да го предложите и като основно ястие, но тогава ще трябва да предвидите и голяма салата към него. За обяд или лека вечеря е великолепно.

Добър апетит!

Начин на приготвяне:

1. Нарежете сиренето на филии. Нарежете домата на шайби, а чушката и маслините - на малки колелца.

2. Вземете пергаментова хартия и я нарежете на равни по големина правоъгълници. В тях ще сложите сиренето и другите продукти.

3. Намажете с мазнина лист хартия в средата. Върху него сложете парче сирене, полейте със зехтин, поръсете червен пипер и риган на вкус. Отгоре сложете шайба домат, няколко парчета от чушката и маслини.

4. Увийте сиренето като пакетче. Подредете всички пакетчета в тава и ги напръскайте леко с вода. Сложете ги да се пекат на 180-200 градуса за около 30 минути.

5. Поднасяте сиренето заедно с пергаментовата хартия в подходяща чиния.

Внимание: Съдържа сирене, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти