Домат и тиквички с хлебна плънка

Вкусни зеленчуци

Домат и тиквички с хлебна плънка
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4 порции:
4 домата
4 малки глави лук
2 тиквички

за плънката:
200 г галета или сухари
4 скилидки чесън
6–7 листа босилек
3 с. л. зехтин
50 г „Пармезан”
сол и бял пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. На доматите се отрязват капачета откъм дръжката и се почистват от семките с лъжичка. Лукът се бели и се издълбава с нож, тиквичките се разполовяват по дължина и също се издълбават с лъжица.

2. Продуктите за плънката се пасират в блендер или се намачкват в хаванче. С получената смес се пълнят зеленчуците и се пекат 15 минути на 190 градуса.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Защо точно чушки

Печени чушки с извара

Любими традиционни рецепти

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти