Баница с печена тиква за по-малко от час

Постна, сладка и много ароматна

2.14 от общо 7 гласа
45 мин.
Необходими продукти

8 точени кори
500 г печена тиква (почистена)
150 г орехи
100 г кафява захар „Демерара“
50 г стафиди
50 г галета
10 г бурбонска ванилова захар
60 мл олио
50 мл ром
1/2 ч. л. канела
1/2 ч. л. джинджифил
1/4 ч. л. индийско орехче
мед за поливане

Начин на приготвяне:

Орехите се запичат в сух тиган, галетата също се запича за кратко в сух съд. 

Стафидите се накисват в рома. 

Тиквата се намачква с вилица и се разбърква със захарта, канелата, джинджифила и индийското орехче. 

Олиото се смесва с бурбонската ванилова захар. 

Корите се мажат с ароматизираното олио и се подреждат на две места четири една върху друга. 

Поръсват се с галета, намазват се с тиквената смес, слагат се част от накълцаните орехи и стафидите и се завиват две рула. 

По повърхността им се правят прорези. 

Мажат се с олио, поръсват се с орехи и се пекат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 15 минути. 

Охлаждат се, нарязват се и се поднасят, полети с мед.

Прочетете още:

Млечна баница
Баница с локум

Вита баница с пресен лук
Къпана баница

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти