Ванилово руло с череши/сладко от череши

Ванилово руло с череши/сладко от череши

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

кори за баница - 1/2 пакет - 3.99 лв

масло - 50 гр - 1.32 лв

прясно мляко - 500 мл - 1.45 лв

захар - 150 гр - 0.40 лв

жълтък - 3 бр - 0.47 лв

нишесте - 4 с.л. - 0.17 лв

ванилия - 1 бр - 0.05 лв

сладко от череши или пресни череши без костилки - 200 гр

пудра захар за поръсване

В кухнята на Mate Kitchen сме правили руло от бисквити, от пандишпан, от козуначено тесто, също и солени варианти от картофи и кайма, а сега към колекцията с удоволствие добавяме и рецептата за ванилово руло с череши, в която пълнежът се завива в кори за баница. Ако търсите традиционен, добре познат вкус, но поднесен по изненадващ начин, на правилното място сте.

В сладкото ванилово руло с череши всички вкусове са добре познати и любими. Имате класически млечен ванилов крем. Имате пресни череши или пък сладко от череши – защото сладкишът може да се направи по всяко време от годината. Имате и съвсем обикновени кори за баница. Разликата идва от това, че едва ли ви е хрумвало да обедините всичко по този начин – под формата на руло. Отвътре е меко, а отвън хрупкаво. Чудесно е не само за десерт, но и за следобедна закуска. Леко е, което е още една червена точка в плюс.

Много важна подробност, когато си правите нашето ванилово руло с череши, е да охладите крема напълно и чак тогава да намажете с него корите. За да не хваща коричка отгоре, просто го покрийте с лист прозрачно фолио, както ви показва нашият кулинар Георги Николов във видеото. За рулото ви трябват точно 6 кори за баница, но и повече да сложите, няма да сбъркате. От тях трябва да се получи солидна основа, която може да задържи ваниловия крем и плодовете и няма да се разпадне или разкъса по време на печенето.

О, да, и непременно изчакайте готовото руло с череши да изстине, преди да го поднесете. Така ще можете да се насладите на вкуса му в пълнота.

Да ви е сладко!

1. Вземете 3 точени кори и ги подредете върху масата или плота, като леко ги застъпвате.

2. Повторете с още 3 кори, като следвате обратната посока на застъпване. Така имате общо 6 кори една върху друга, които леко се разминават.

3. Разтопете маслото и полейте корите, като оставите малко за отгоре.

4. Кипнете млякото в тенджерка.

5. Разбийте жълтъците, нишестето, ванилията и захарта и прибавете към тях млякото на тънка струйка, като бъркате непрекъснато на слаб огън докато се получи гъст крем.

6. Изсипете крема върху разстланите кори и върху него наредете черешите.

7. Завийте на руло, намажете отгоре с останалото масло, сложете в намазнена тава и печете в загрята на 200 градуса фурна за 15-ина минути, докато корите станат златисти.

8. Извадете рулото, оставете го да изстине и преди сервиране го поръсете обилно с пудра захар.

Внимание: Съдържа жълтък, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа кори за баница, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Edna пита

Оферти