Торта от моркови

Торта от моркови

0 от общо 0 гласа
140 мин.
Необходими продукти

За блатовете

брашно - 300 гр - 0.68 лв

кафява захар - 200 гр - 0.80 лв

моркови - 320 гр - 0.51 лв

бадеми сурови - 70 гр - 2.23 лв

яйца големи - 4 бр - 2.66 лв

олио - 130 мл - 0.54 лв

бакпулвер 10 грама - 1 пакетче - 0.21 лв

сода бикарбонат - 1 ч.л. - 0.01 лв

канела - 1/2 ч.л. - 0.02 лв

сол - 1/4 ч.л.

портокалов сок - 100 мл

портокалова кора - 1 с.л.

За крема

крема сирене - 500 гр - 11.98 лв

пудра захар - 150 гр - 0.77 лв

масло - 125 гр - 3.30 лв

портокалова кора - 1 ч.л.

Вероятно, когато чуете за торта от моркови, се сещате за онзи виц със Зайо Байо в горската сладкарница. Забравете го! Тортата от моркови ще ви плени с вкуса си – ефирна, пухкава, с ухание на портокали, с хрупкави бадеми. Цветът й е чудно оранжев и се постига само благодарение на морковите, без никакви изкуствени оцветители. Нищо общо с това, което сте си представяли! А ако знаете само колко си подхожда с чашка силно кафе или голяма чаша капучино… Съвършеният следобеден каприз!

От Mate Kitchen знаят, че трудно и лесно са относителни понятия в кулинарията, и, макар торта от моркови се приготвя трудно, операциите са сведени до минимум и не се отличават с кой знае каква трудност. Имате да приготвите блат, да го срежете през средата и да слепите с простичък крем, за който ви е нужен само миксер. Без проблеми ще се справите в домашни условия.

И не си мислете, че морковите в тортата от моркови са много. Точното им количество е 320 грама, което значи 3-4 моркова. Те задължително се комбинират с портокал – сок и кора. Цитрусът придава великолепен аромат и балансира морковения вкус. Може да добавите малко канела и това е достатъчно.

Ако обичате сладкиши с моркови, непременно си направете бисквити с моркови и тиква и трюфелите от моркови и кокос.

Да ви е сладко!

За блатовете

1. Пресейте брашното и добавете при него содата, солта, бакпулвера и канелата, разбъркайте добре и оставете настрани.

2. В друга по-голяма купа разбийте яйцата заедно със захарта. Към тях на тънка струя добавете олиото и бъркайте до хомогенност.

3. Прибавете портокаловата кора и прясно изцедения портокалов сок. Разбъркайте добре и към сместа прибавете на порции предварително разбърканите сухи съставки. Разбъркайте всичко до гладка смес. Накрая прибавете настърганите на фино ренде моркови и накълцаните бадеми и разбъркайте на ръка докато се разпределят равномерно.

4. След като сместа е готова, я изсипете във форма за печене с подвижно дъно с диаметър 26 см, покрито с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 45-50 минути или до суха клечка. След като се изпече, оставете блата да се охлади напълно.

5. Разрежете изстиналия блат на две през средата.

6. Горната част използвайте за основа. Поставете я върху чиния или стойка за торта и намажете крема с портокалови кори. Поставете втория блат и с помощта на лъжица или шпатула разнесете останалия крем, като се старатете да бъде разпределен равномерно както отгоре, така и отстрани на тортата.

7. Декорирайте с ядки и сушени портокалови кори. Приберете тортата в хладилник за минимум 4 часа.

За крема

1. Разбийте маслото на стайна температура до пухкав крем. Прибавете пудрата захар и разбъркайте до пълното й усвояване.

2. Прибавете крема сиренето и разбийте до гладък крем.

3. Отделете 1/3 от крема в купа и към нея прибавете портокаловата кора.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа крема сирене, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа бадеми, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Edna пита

Оферти