Туршия от ряпа

Интересна идея за зимнина

0 от общо 0 гласа
15 мин.
Необходими продукти

1.7 кг ряпа

35 г сол

зърна черен пипер

1 пресен дафинов лист

Начин на приготвяне:

1. Почистете и обелете ряпата и я нарежете на тънки лентички или я настържете с помощта на ренде Мандолина. Премерете количеството ряпа на кухненска везна.

2. Поставете ряпата в тенджера. Добавете зърна черен пипер, 20 г сол на 1 кг зеленчук и 1 дафинов лист. Разбъркайте ряпата и я натиснете хубаво с ръка. Покрийте с марля. Затиснете марлята с капак и поставете ряпата на тъмно за 3 седмици.

3. Отстранете капака и марлята и прехвърлете ряпата в стерилизирани буркани с херметическо затваряне. Залейте с отделилия се сок по време на ферментацията. Поставете пластмасова мрежичка, която да притиска ряпата и затворете бурканите. Съхранявайте на тъмно и хладно място.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти