Tерин от заешко

С микс от салата

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 1 заек
  • 300 г пушен бекон (тънко нарязан)
  • 1 глава лук шалот
  • 2 скилидки чесън
  • 1 стрък салвия
  • 40 г краве масло
  • 50 мл вино „Мадейра“
  • 1/2 ч.л. суха мащерка
  • сол и черен пипер на вкус
  • За салатата:
  • микс листни зеленчуци по избор
  • сол, зехтин и оцет на вкус

Начин на приготвяне:

Обезкостете заека. Отделете двете контрафилета, а останалото месо смелете в месомелачка, заедно със 100 г от бекона. Овкусете със стритата мащерка, сол и черен пипер на вкус. Приберете в хладилника за 3-4 часа.

Нарежете на ситно лука, чесъна и салвията. Запържете ги в сгорещеното масло. Охладете.

Разбъркайте смляното месо с мадейрата и запържените лук, чесън и салвия.

С останалите резени бекон покрийте дъното и стените на форма терин, така че да излизат извън формата.

Изсипете половината от смляното месо в терина. Поставете контрафилетата. Изсипете останалата част от месото. Заравнете и прихлупете навътре стърчащия бекон. Покрийте с хартия за печене и после хубаво завийте формата с алуминиево фолио.

Загрейте фурната на 150 градуса без вентилатор. Изпечете ястието за 90 минути на водна баня. Оставете да се охлади.

Нарежете на филии и поднесете със свежа салата, овкусена със сол, студено пресован зехтин и оцет.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти