Телешко филе с аспержи

Апетитен аламинут

2.5 от общо 4 гласа
45 мин.
Необходими продукти

700 г телешко бонфиле
400–500 г пресни зелени аспержи
200 г ленти пушен бекон „Панчета“
20 г краве масло
60 мл зехтин
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Аспержите се почистват и се нарязват на две по дължина. 

Телешкото се реже на тънки парчета и се овкусява се със сол и черен пипер от всички страни. Върху всяко парче месо се поставят аспержи, завиват се рула, покриват се с лентички бекон и по желание се фиксират с клечки за зъби. 

Скилидката чесън се натиска леко с ножа и се слага в сгорещения зехтин, за да го ароматизира. Телешките рула се запържват в зехтина от всички страни до готовност. 

Изваждат се и се мажат с масло. 

Рулата се режат и се поднасят с гарнитура от картофено пюре. По желание се поръсват с нарязан див лук.

Прочетете още:

Телешко бонфиле със специален сос

Телешко бонфиле с горчица и бяло вино

Телешко варено с къри за обяд

Вкусно телешко с чили

Пълнен лук с телешка кайма и ориз

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти