1 кг телешки гърди
2 карамфилчета
2 зърна бахар
1 1/2 с. л. морска сол
1 1/2 ч. л. черен пипер на зърна
1 1/2 ч. л. бял синап
1/2 ч. л. кафява захар
2 скилидки чесън
2 дафинови листа
1 стрък стеблена целина
1 глава лук
2 стръка мащерка
1 морков
Начин на приготвяне:
Половината от солта се слага в хаванче, заедно с бахара и карамфила. Стриват се много добре. Добавят се останалата сол, синапът, кафявата захар и черният пипер. Стриват се леко, за да останат по едри парчета.
С получената смес хубаво се натрива месото. Поставя се в тава. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за 1 нощ.
В тавата при месото се поставят лукът, морковът, целината и чесънът, нарязани на сравнително едро. Прибавят се дафиновите листа и мащерката и се налива вода, колкото да покрие месото.
Покрива се с алуминиево фолио. Пече се около 5 часа в загрята на 140 градуса фурна, с вентилатор.
Прочетете още:
Телешко бонфиле със специален сос
Телешко бонфиле с горчица и бяло вино
Пълнен лук с телешка кайма и ориз