Телешки гърди на фурна

Неустоимо апетитни

3 от общо 2 гласа
330 мин.
Необходими продукти

1 кг телешки гърди
2 карамфилчета
2 зърна бахар
1 1/2 с. л. морска сол
1 1/2 ч. л. черен пипер на зърна
1 1/2 ч. л. бял синап
1/2 ч. л. кафява захар
2 скилидки чесън
2 дафинови листа
1 стрък стеблена целина
1 глава лук
2 стръка мащерка
1 морков

Начин на приготвяне:

Половината от солта се слага в хаванче, заедно с бахара и карамфила. Стриват се много добре. Добавят се останалата сол, синапът, кафявата захар и черният пипер. Стриват се леко, за да останат по едри парчета. 

С получената смес хубаво се натрива месото. Поставя се в тава. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за 1 нощ. 

В тавата при месото се поставят лукът, морковът, целината и чесънът, нарязани на сравнително едро. Прибавят се дафиновите листа и мащерката и се налива вода, колкото да покрие месото. 

Покрива се с алуминиево фолио. Пече се около 5 часа в загрята на 140 градуса фурна, с вентилатор.

Прочетете още:

Телешко бонфиле със специален сос

Телешко бонфиле с горчица и бяло вино

Телешко варено с къри за обяд

Вкусно телешко с чили

Пълнен лук с телешка кайма и ориз

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти