Телешки дроб с чоризо и гъби

С чаша студена бира

1 от общо 1 гласа
40 мин.
Необходими продукти

400 г телешки черен дроб

200 г микс от гъби (печурки, кладници, шийтаке)

100 г пикантен колбас чоризо

1 глава червен лук

2 скилидки чесън

50 мл олио

200 мл вино портвайн (или марсала)

50 г краве масло

30 мл соев сос

1/4 ч.л. риган

брашно за овалване

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Почистете черния дроб и го нарежете на филийки с дебелина 1 см.

Овкусете дроба с черен пипер и го оваляте в брашно. Изтупайте излишното и го изпържете в половината от олиото на умерен огън от двете страни. Извадете го и го овкусете със сол.

В същия съд налейте виното, по желание фламбирайте. Оставете на огъня, докато се редуцира. Монтирайте готовия сос с маслото.

Нарежете чоризото на шайби, а лука на полумесеци. Гъбите почистете и нарежете на едро, а чесъна наситнете.

Сложете чоризото в студен тиган и го запържете на умерен огън, когато пусне мазнина и се запържи, добавете лука и чесъна. След като и те се позапържат, извадете ги от тигана.

В същият съд запържете гъбите. Ако има нужда, налейте останалото олио. Върнете лука с чоризото и овкусете със соевия сос, ригана и черен пипер.

Сервирайте дроба с гъбената смес и соса.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти