Свинско с патладжани

Засищащо основно

Свинско с патладжани
Снимка: ThinkStock/Guliver
1 от общо 2 гласа
90 мин.
Необходими продукти

1 кг свински врат
100 г бекон
3 скилидки чесън
2 белени домата
1 средно голям патладжан
1 червена чушка
1 глава лук
2 стръка пресен лук
30 мл зехтин
2 ч. л. чили на люспи (без семки)
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Месото и патладжанът се нарязват на едри кубчета. Чесънът, лукът, чушката и доматите се нарязват на ситно. 

Беконът се нарязва на ситни кубчета и се слага в студен съд. 

Загрява се и се запържва, докато стане златист и отдели мазнината си. Добавят се месото и зехтинът. Щом месото стане златисто, се прибавят лукът и чесънът. 

Когато и те се запържат, се слага патладжанът. Поръсва се със сол, черен пипер и чили. 

Прибавят се доматите и чушката и ястието се готви около час под капак на тих огън. При необходимост се налива малко вода. 

Когато остане на мазнина, се маха от огъня, поръсва се с нарязан на едро пресен лук и се сервира.

Пълнен патладжан с кускус

Салата от домати и патладжани с тапенада

Засищащ сандвич с печен патладжан

Патладжани в доматен подлучен сос

Тортички от патладжан и пушен кашкавал

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти