Сардини пълнени с шалот и сметана

Готово за 20 минути

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 800 г пресни сардини
  • 250 г заквасена сметана
  • 1 стрък див лук
  • 60 г пресен босилек
  • 40 г бадеми
  • 2 скилидки чесън
  • 250 г галета
  • 3 яйца
  • 200 г едросмляно брашно
  • сол и черен пипер
  • зехтин
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

Първо почистете рибата и отстранете главата и вътрешностите. После ги филетирайте, като прокарате остър нож над гръбначната кост на рибата. Разтворете ги като книга. Запазете костите.

В блендера поставете листа от босилек, белени бадеми и чесън. Сол, пипер и зехтин на вкус. Пасирайте сместа до получаването на песто.

Върху отворените филетата сложете по една лъжица песто и отгоре поставете други филета. Всички по един и същи начин.

За панировката подгрейте олиото. Разбийте яйцата със сол. Първо оваляйте в брашно, после в яйце, а накрая в галета. Повторете за хрупкава коричка.

Пържете сардините в загрято олио, до златисто. Извадете ги и ги оставете да се изцедят на решетка.

Посолете костите и ги оваляйте в брашно. Пресейте ги и ги пържете докато не станат хрупкави. Поставете кухненска хартия в съда преди да ги извадите, за да попие излишната мазнина.

В друг съд поставете сметана. Нарежете и добавете шалот.

Подредете сардините в чиния и украсете с листа от босилек. Поставете и костите с малко песто отгоре. Сервирайте сардините с резан лимон. 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти