Необходими продукти
- 8 слайса телешко месо
- 8 слайса прошуто
- 8 листа салвия
- 0.5 ч.ч. бяло вино
- 2 с.л. брашно
- 2 с.л. масло
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Начукайте парчетата телешко месо, за да се изтъни.
Върху всяко парче месо поставете слайс прошуто, а върху него - листо салвия. Промушете клечка за зъби, за да захване трите неща, като бод с игла, хоризонтално.
Оваляйте всеки комплект в брашно, от двете страни, изтръскайте. разтопете маслото в тиган и изпържете салтимбока от двете страни, до златисто.
Сервирайте салтимбока с яхния от бял зелен фасул с лук и домати.
Прочетете още:
- Телешко бонфиле със специален сос
- Телешко бонфиле с горчица и бяло вино
- Телешко варено с къри за обяд
- Вкусно телешко с чили
- Пълнен лук с телешка кайма и ориз