Руло от кайма с печени зеленчуци

Богато основно

3.67 от общо 3 гласа
80 мин.
Необходими продукти

700 г смляно месо от телешка плешка
700 г смляно месо от свинска плешка
200 г бекон (на ленти)
100 мл прясно мляко
4 скилидки чесън
1 глава лук
1 връзка магданоз
3 филийки хляб
2 яйца
3 с. л. доматен концентрат
1 с. л. сос „Уорчестър“
1/2 с. л. лют сос
сол и черен пипер на вкус
за зеленчуците:
2 корена пащърнак
2 моркова
1 малкa глава целина
1 глава лук
2 стръка мащерка
1 връзка магданоз
50 мл зехтин
2 с. л. бял винен оцет
1 ч. л. дижонска горчица
1 ч. л. мед
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Лукът и магдонозът се наситняват. Чесънът се стрива на паста с малко сол. Хлябът се смила в блендер. 

В купа се смесват лукът, двата вида месо, доматеният концентрат, сосът „Уорчестър“, лютитят сос, млякото, яйцата, магданозът, чесънът, сол, черен пипер и хлебните трохи. Размесва се добре. 

На плота се разстилa фолио за свежо съхранение, върху което се подреждат лентите бекон. Отгоре се изсипва овкусената кайма и се оформя с ръце като хляб. 

Завива се с фолиото, така че беконът да я обвие хубаво. Прехвърля се в тава, застлана с хартия за печене и фолиoто внимателно се отстранява. Пече се около час в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. 

Целината, пащърнакът, морковите и лукът се обелват и се нарязват на кубчета. От оцета, меда, зехтина и горчицата се прави дресинг, с който се овкусяват зеленчуците. Поръсват се със сол и черен пипер. 

Пекат се 40–50 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Когато зеленчуците се изпекат, се изваждат и се поръсват с наситнен магданоз и мащерка. Месото се сервира със зеленчуците.

Прочетете още:

Невероятна вита баница

Постно цветно руло

Картофено руло

Руло "Стефани"

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти