Риба тон татаки

За кулинарни експириментатори

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

200 г риба тон (стек)

1 ч.л. олио

2 с.л. японска майонеза

2 ч.л. настърган корен уасаби

1/2 ч.ч. запечен сусам

1 с.л. запечено уакаме

1 лист нори

1 ч.л. смлян сушен паламуд

листа шисо

1/2 малка краставица

1 ч.ч. настъргана ряпа дайкон

Начин на приготвяне:

Извадете парчето риба на стайна температура. Загрейте добре плоча или неоребрена скара.

Намажете скарата с малко олио и поставете цялото парче риба. Запечете по 10 секунди от всички страни. Отвън трява да придобие кафеникав цвят, а отвътре да остане розова. Посолете. Извадете рибата върху кухненска хартия.

В купа смесете майонезата и настърганото уасаби. Разбъркайте добре. Намажете рибата от всички страни с тънък слой от сместа, с помощта на четка.

Смесете запечените сусам и уакаме, счукания лист нори и смления паламуд. Изсипете ги върху дървена дъска и оваляйте парчето риба в тях.

Навийте на руло листата шисо и ги нарежете на тънки ивици. В чиния смесете настъргания дайкон, нарязаната на тънки кръгчета краставица и 1/3 от нарязаните листа шисо.

На дъното на правоъгълна чиния разпределете зеленчуците. Нарежете рибата на парчета с дебелина около 1/2 см, само с едно движение на ножа. Подредете парчетата риба и поръсете с отделените нарязани листа шисо.

Още рецепти:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти