Разядка от нахут, патладжани и орехи

Идеално с филийка препечен хляб

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

2 патладжана

2 червени чушки

100 мл зехтин екстра върджин

400 г нахут от консерва

2 скилидки чесън

2 с.л. кимион на зърна

0.5 лимон

сок

50 г печени орехи

5 стръка магданоз

1 стрък мента

2 с.л. заквасена сметана

сол и черен пипер

4 филии ръчен хляб

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса (с вентилатор). Поставете предварително измитите и подсушени цели патладжани и чушки в тавичка и ги полейте с малко зехтин. Печете 30-40 минути. 

Прехвърлете ги в купа и ги покрийте с прозрачно фолио, за да се задушат. Обелете ги. 

Запечете кимиона в сух тиган и след това го стрийте в хаванче. Смелете в блендер чесъна, патладжана, отцедения нахут, кимиона, лимоновия сок и останалия зехтин.

Накълцайте орехите, нарежете магданоза и ментата на ситно, а чушките - на кубчета.

Разбъркайте орехите с пюрето, заквасената сметана и чушките. Овкусете със сол и черен пипер.

Сервирайте разядката, поръсена с мента и магданоз върху филийки хляб.

Други рецепти:

Разядка с патладжани

Разядка с кестени и спанак

Разядка с чесън

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти