Празнична рецепта за шаран

За всички именници и приятелите им

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

1 шаран (около 2 кг)
6 скилидки чесън
2–3 люти чушки
1/2 връзка магданоз
80 мл олио
1 с. л. оцет
сол и черен пипер на вкус
за тестото:
350 г брашно
30 мл олио
1/4 кубче прясна мая
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. джоджен
1/2 ч. л. ким

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря в 50 мл топла вода, заедно със захарта, и се оставя да шупне.

Брашното се смесва със солта. Наливат се 180 мл вода, шупналата мая и олиото. Подправя се със счукания ким и джоджена.

Замесва се меко и еластично тесто и се оставя да втаса.

Рибата се почиства и се филетира. Реже се на 6 парчета, посолява се и се оставя да престои около 30 минути.

Тестото се разточва на кора с дебелина от 1,5 см. Парчетата риба се подсушават и се подреждат върху тестото, на еднакво разстояние едно от друго.

Поръсват се с черен пипер, оцет, олио, накълцаните чесън и магданоз и нарязаните на шайби люти чушки.

Кората се разрязва на 6 правоъгълника, така че върху всеки да има парче риба.

След това тестото се загъва така, че да покрие рибата, краищата се притискат, за да се затворят добре получените пакетчета.

Намазват се олио и се пекат в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до златисто – 15–20 минути.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Съвети за пазаруване на риба

Как да почистим и сготвим шаран

Няколко рецепти с речни риби

Никулденски рибник

Шаран с подлучен гъбен сос

Най-добрата риба за зимата

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти