Поширана риба в доматен сос

Ароматна и изкусителна

5 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

700 г бяла риба (филе)
500 г домати сорт „Рома“
100 мл бяло вино
50 мл зехтин
3 скилидки чесън
2 стръка босилек
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Доматите се пасират и се прецеждат. 

Чесънът се накълцва и се запържва в загрят зехтин за 30 секунди, след това се сипват доматите. Овкусява се със сол и черен пипер. 

Налива се виното. Сосът се оставя да къкри на слаб огън 20 минути. 

Наливат се около 150 мл вода. 

Прибавят се рибата, нарязана на парчета, поръсва се наситненият босилек. Рибата трябва да е покрита от соса. Пошира се, т.е. готви се под точката на кипене, за 5–8 минути. 

Поднася се със соса, листенца босилек и капки студено пресован зехтин. 

Прочетете още:

Съвети за пазаруване на риба
Как да почистим и сготвим шаран
Няколко рецепти с речни риби
Никулденски рибник
Шаран с подлучен гъбен сос
Най-добрата риба за зимата

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти