Печени зеленчуци в тесто

С тиквичка и пресен лук

3 от общо 4 гласа
60 мин.
Необходими продукти

200 г чери домати
2 скилидки чесън
1 тиквичка
1 връзка пресен лук
2 стръка магданоз
80 мл зехтин
1 с. л. ретро горчица
сол и черен пипер на вкус
за тестото:
200 мл прясно мляко
30 мл зехтин
140 г брашно
3 яйца
сол на вкус
за соса:
170 г кисело мляко
150 г краве сирене
2 скилидка чесън
2 стръка магданоз
2 стръка босилек
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Пресният лук се реже на едро, тиквичката – на кубчета, а чесънът се наситнява. 

Запържват се в загретия зехтин. Посоляват се. Прибавят се наситненият магданоз, горчицата и доматите. 

Запичат се за около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. 

Яйцата за тестото се разбиват със сол, добавят се брашното, зехтинът и млякото, и се разбива добре. 

Тестото се излива върху зеленчуците и ястието се пече още 10–15 минути на същата температура. 

Сиренето за соса се настъргва и се смесва със стрития на паста с малко сол чесън, киселото мляко и наситнени босилек и магданоз.

Ястието се изважда от фурната, нарязва се и се сервира със соса.

Други рецепти за пица:

Най-популярните италиански пици
Пица с карамелизиран лук
Здравословна пица
Как да си направим плодова пица
Пица с домашно замесено тесто
Постна пица

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти