Пастет от пилешки дробчета

Домашни вкусотии

5 от общо 2 гласа
Необходими продукти

700 г пилешки дробчета

1 стрък праз

1 зелена ябълка

50 мл зехтин

50 мл орехов ликьор

100 г масло

4 стръка мащерка

0.5 портокал

настъргана кора

сол и черен пипер

За сладкото от лук:

2 глави червен лук

150 г захар

0.5 портокал

кора

150 мл червено вино

Начин на приготвяне:

Сипете зехтин в дълбок тиган и задушете нарязания на кръгчета стрък праз. Добавете обелената и нарязана на кубчета ябълка.

Щом празът и ябълката омекнат, добавете пилешките дробчета. Гответе на силен огън за 2-3 минути, при непрекъснато разбъркване. Добавете листенцата мащерка и ореховия ликьор. Щом ликьорът се изпари, добавете фино настърганата портокалова кора, овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте и дръпнете от огъня.

Изсипете сместа в блендер, добавете мекото масло и пюрирайте. Прецедете пастета през фина цедка. След това го пресипете в пош за еднократна употреба. Разпределете пастета в правоъгълни гнезда на силиконова форма. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник. Сложете патето във форма или буркан и го охладете преди да го сервирате.

За сладкото от лук нарежете на тънки полумесеци лука и го сложете в тиган с 3-4 с.л. зехтин. Добавете 150 г кафява захар и тънки лентички от портокалова кора. Разбъркайте. Гответе до омекване и карамелизиране на лука. Добавете виното и изчакайте то да се изпари. Дръпнете от огъня.

Сервирайте правоъгълниче пастет, гарнирано със сладко от лук и лентички портокалова кора и резен портокал.
Поднесете с препечен хляб.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти