Минестроне с печени зеленчуци и песто

Ароматна пролетна супа

2.33 от общо 3 гласа
100 мин.
Необходими продукти

2 връзки моркови
1 връзка репички
2 тиквички
2 връзки пресен лук (без перата)
1 корен пащърнак
1 консерва червен боб (400 г)
1,2 л зеленчуков бульон
50 мл зехтин
80 г дребна паста (мидички)
сол и черен пипер на вкус
за пестото:
100 мл зехтин
30 г сирене „Пармезан“
20 г печени бадеми
1 връзка босилек
1 скилидка чесън
1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Морковите, репичките и пащърнакът се почистват и се режат на кубчета, а пресният лук – на парчета с дължина от около 3–4 см. Поставят се в тава, поливат се със зехтин и се овкусяват със сол, черен пипер и по желание – с лют пипер на люспи. Пекат се около 40 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор. 

Бульонът се налива в тенджера и се кипва, прибавят се печените зеленчуци, пастата, нарязаните на кубчета тиквички и бобът. Овкусява със сол и черен пипер и се готви на слаб огън, докато пастата омекне. 

Босилекът, чесънът, настърганият пармезан и бадемите се смилат в блендер, заедно със зехтина, лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус. 

Няколко лъжици от пестото се прибавят в супата и се кипва. По желание всяка порция се поднася с още песто.

Други рецепти за супа:

Пет рецепти за супа с паста

Гореща супа за душата

Супа топчета в три стъпки

Пилешка супа по селски

Душата на супата – фиде

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти