Кордон бльо с бешамел

Вкусно предложение за ценители

3.5 от общо 2 гласа
45 мин.
Необходими продукти

600 г свинско каре
4 тънки резена шунка
4 резена ементал
сол и черен пипер на вкус
2 яйца
1 ч. ч. галета
1–2 ч. л. червен пипер
2–3 с. л. брашно за паниране
50 г краве масло
2 с. л. зехтин
кашкавал за поръсване

за бешамела:
40 г краве масло
2 с. л. брашно
500 мл прясно мляко
2 жълтъка
1/4 ч. л. настъргано индийско орехче
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на тънки шницели, изтънете ги с чукче. Овкусете ги със сол и пипер. Между два изтънени шницела сложете по един резен шунка и парчета ементал.

Разбийте съвсем леко яйцата, а галетата смесете с червен пипер.Оваляйте „сандвичите“ от месо първо в брашно, след това ги потопете в разбитото яйце и накрая в галетата.

Сгорещете зехтина и маслото и в тях изпържете за кратко месото докато се зачерви. Прехвърлете го в тавичка.

За бешамела направете светла запръжка от маслото и брашното. Загрейте млякото и го налейте наведнъж в брашното. Бъркайте енергично до получаване на гладък сос. Сложете жълтъците и разбъркайте. Сварете соса за няколко минути като го подправите с индийско орехче, сол и черен пипер.

Залейте пилешкото месо със соса, поръсете с настърган кашкавал и изпечете ястието за не повече от 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Други рецепти:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти