Необходими продукти
450 г фино бяло брашно
1/2 пакетче суха мая
300 мл топла вода
щипка сол
1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното направо върху плота, поръсете го със сол и направете кладенче в него.
В купа сипете сухата мая и захарта и ги залейте с топла вода. Щом сместа шупне, сипете я в кладенчето, заедно със зехтина.
С пръсти разбъркайте продуктите в кладенчето и постепенно добавяйте от брашното към тях. Омесете меко и гладко тесто. Поставете го в купа и го намажете с малко зехтин. Покрийте с прозрачно фолио и оставете тестото да втаса 30-60 минути.
- Пица с риба тон и лук
- Постна пица
- Вегетарианско калцоне
- Пица с карамелизиран лук
- Различна пица – с червен боб и бекон
- Бърза лека лятна пица
- Пица с домашно замесено тесто