Яхния с телешки език

Апетитно основно

Яхния с телешки език
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
240 мин.
Необходими продукти

1 телешки език
1 кг картофи
400 г домати от консерва
150 г замразен грах
100 мл червено вино
4 моркова
3 скилидки чесън
1 глава лук
1 дафинов лист
2 зърна бахар
4 стръка мащерка
2 с. л. царевично нишесте
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Телешкият език се залива с вода, колкото да го покрие, и се вари до готовност – около 3 часа, заедно с дафиновия лист и бахара. 

Бели се, докато е още топъл. Бульонът се запазва. Лукът се реже на лодки, морковите – на гредички, чесънът се наситнява. Запържват се за кратко в олиото. Налива се виното. 

След минута-две се добавят доматите и картофите, нарязани на полумесеци. Налива се бульон от варенето, колкото да ги покрие. Пуска се и мащерката. Готви се, докато зеленчуците омекнат.

В яхнията се слагат парчетата език, нарязан на парчета, и грахът. Наливат се още около 500 мл бульон и се готви около 5 минути.

Нишестето се разтваря в малко бульон, сипва се в ястието, разбърква се, готви се още 2–3 минути. Яхнията се овкусява със сол и черен пипер и се сервира.

Сходни рецепти:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти