Фокача с розмарин и маслини

Очаквано вкусна

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 600 г бяло брашно
  • 200 г зелени маслини (без костилки)
  • 100 мл студено пресован зехтин + за намазване
  • 1 скилидка чесън
  • 8 г суха мая
  • 1/2 ч.л. сух розмарин
  • 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

В купа смесете брашното, маята и солта. Налейте зехтина и 300 мл топла вода. Разбъркайте хубаво, прехвърлете на плота и замесете меко тесто. Поставете го в намазана със зехтин купа и го покрийте с фолио. Оставете го да втаса.

След това го прехвърлете в тава, намазана със зехтин, направете дупки с пръсти по повърхността му и намажете със зехтин. Оставете тестото да втаса повторно.

Стрийте чесъна на паста с малко сол и го разбъркайте с розмарина и 50 мл зехтин. Оставете настрана.

Загрейте фурната на 220 градуса с вентилатор. Подредете маслините върху тестото и ги притиснете леко с пръсти.

Намажете фокачата с ароматния зехтин и я изпечете до готовност - за около 15 минути. По желание поръсете готовата фокача с прясно смлян черен.

Други рецепти:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти