Фахитас със свинско и чушки

Нови вкусове

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 4 малки пшенични тортили
  • 80 г сирене „Чедър"                           
  • 4 с.л. заквасена сметана
  • За месото:
  • 500 г свинско контрафиле
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. кориандър
  • 1/2 ч.л. чесън на гранули
  • 1 щипка риган
  • зехтин за намазване
  • сол и черен пипер на вкус                                        
  • За чушките:
  • 1 зелена чушка
  • 1 червена чушка
  • 1 люта чушка
  • 2 скилидки чесън
  • 30 мл зехтин
  • 1/2 ч.л. лют пушен пипер
  • сол на вкус
  • За салцата:
  • 1 домат
  • 1 авокадо
  • 1/2 глава червен лук
  • 1/2 връзка кориандър
  • 15 мл зехтин
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

Месото нарежете на парченца с дебелина 1-1,5 см, овкусете със зехтин, кориандър, кимион, риган, чесън на гранули, сол и черен пипер. Гответе на грил тиган до готовност.

Почистете чушките и ги нарежете на ивички, а чесъна - на филийки. Запържете ги в зехтин на силен огън за кратко, изключете котлона и овкусете с пушен пипер и сол. Прехвърлете в купа.

За салцата нарежете на ситно домата, авикадото, лука и кориандура. Разбъркайте всички съставки със зехтина и сол на вкус. Приберете в хладилник.

Запечете тортилите за кратко в грил тигана. Върху тях сложете от чушките, месото и салцата, гарнирайте с настърган чедър и заквасена сметана.

Други рецепти:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти