Чипс от лотос

С уасаби майонеза

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

2 ч.ч. корен от лотос, нарязан на тънки кръгчета

растително олио

2 мч.л. настърган корен уасаби

2 с.л. майонеза

1 ч.л. сол

1 ч.л. оризов оцет

сусамови семена

Начин на приготвяне:

Ако използвате пресен корен от лотос, измийте го добре и без да го белите го нарежете на тънки кръгчета с помощта на ренде мандолина. Може да използвате и замразени шайби корен от лотос. Подсушете кръгчетата св кухненска артия.

В дълбок тиган загрейте 2-3 пръста растително олио до 170-170 градуса.

Поставяйте внимателно кръгчетата лотос и пържете до златисто, от двете страни. Отцедете кръгчетата върху кухненска хартия.

В купа настържете фино пресен корен уасаби. Добавете майонезата, солта и оцета и разбъркайте добре.

Сервирайте пържения корен от лотос, поръсен със сусамови семена и малко сол, гарниран с уасаби майонеза.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти