1 франзела
1-2 с.л. зехтин
1/3 ч.ч. домати пасата
150 г пикантен салам
1/2 глава червен лук
100 г маслини каламата
2-3 стръка пресен босилек
200 г моцарела
Начин на приготвяне:
Нарежете франзелата на филийки. Запържете ги от двете страни до златисто в тиган с умерено загрят зехтин.
Подредете запържените филийки в тавичка. върху всяка филийка сипете пасирани домати. Гарнирайте с парченца пикантен салам, нарязани на едро, обезкостени маслини каламата и тънки полумесеци лук. Поръсете с накъсан босилек и настъргана моцарела.
Запечете пиците под грила в силно загрята фурна за няколко минути, докато сиренето се разтопи.
Други рецепти за пица:
Най-популярните италиански пици
Пица с карамелизиран лук
Здравословна пица
Как да си направим плодова пица
Пица с домашно замесено тесто
Постна пица