Бавно готвени телешки ребра

В бира 🍻

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

2 кг телешки ребра

100 г бекон

2 моркова

1 глава лук

500 мл тъмна бира

500 мл телешки бульон

2 стръка мащерка

2 стръка магданоз

1 стрък розмарин

1 дафинов лист

40 мл олио

1 с.л. аржентински микс от подправки

брашно за поръсване

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно лука и морковите. Бекона нарежете на кубчета.

Месото овкусете с микса от подправки. Поръсете с брашно. Изтупайте излишното.

Запържете месото на плоча, намазана с около 20 мл олио. Трябва да стане златисто и от двете страни. След това го прехвърлете в тава.

Завийте мащерката, магданоза, розмарина и дафиновия лист в марля и ги пуснете в тавата.

В друг съд с останалата мазнина запържете бекона. Добавете нарязаните зеленчуци и запържете и тях.

Деглазирайте с бирата. Сложете в тавата при ребрата, налейте и бульона.

Покрийте с лист пергаментова хартия и с алуминево фолио и гответе за 8 часа на 110 градуса.

Съвети:

Подправката „Аржентински микс“ съдържа сол, червен пипер, черен пипер, люспи синап, лук, чесън, кориандър, магданоз и мащерка.

По-бързият вариант е да печете на 150 градуса за 4 часа.

* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.

Прочетете още:

Телешко бонфиле със специален сос

Телешко бонфиле с горчица и бяло вино

Телешко варено с къри за обяд

Вкусно телешко с чили

Пълнен лук с телешка кайма и ориз

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти