Баба гануш

За 4 малки или 3 големи порции

1 от общо 1 гласа
Необходими продукти

1 бр. голям патладжан

1 с.л. тахан

1 скилидка чесън

сок от ½ лимон

½ ч.л сол

3 с.л. зехтин

1 с.л. черен сусам/ микс семена

3 стръка магданоз

пушен червен пипер

Начин на приготвяне:

Патладжана се слага върху лист алуминиево фолио, надупчва се с нож или вилица, посолява се и се залива с малко зехтин. Завива се плътно с фолиото и се слага да се пече за 40 мин на 200 градуса.

Трябва добре да омекне.

След като се изпече, се изважда вътрешността и тя се прехвърля в кухненски робот или блендер. Може да използвате и обикновен пасатор. Смила се заедно с тахана, чесъна, лимона и солта. Трябва да се получи гъст крем.

Прехвърля се в купа за сервиране, добавя се черен сусам, пушен пипер, магданоз и малко зехтин. Поднесете с хляб или зеленчуци.

Сходни рецепти:

Рулца от ... патладжан
Канапе от патладжани с домати
Рулца от патладжан
Патладжан по средиземноморски
Салата с патладжан и печено сирене
Патладжани с доматен сос

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти