Агнешки котлети

С огретен от резене

0 от общо 0 гласа
40 мин.
Необходими продукти

9 бр. агнешки котлети (цяло парче)

50 мл зехтин

50 мл балсамов оцет

0.5 лимон

сок

3 скилидки чесън

3 стръка розмарин

3 глави резене

1 връзка пресен лук

100 г овчи кашкавал

100 г прясно смлени хлебни трохи

80 г масло

4 бр. пресни моркови

50 г кафе на зърна

20 г смляно кафе

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

За да почистите агнешките котлети, първо изрежете месото между кокалите с помощта на остър нож. След това, с помощта на дебел конец оголете кокалите. Посолете обилно котлетите, като втриете солта в месото. В дълбока чиния сипете балсамов оцет и зехтин. Добавете лимоновия сок. Добавете листенца розмарин и нарязаните на филийки скилидки чесън. Овкусете с обилно количество черен пипер и по-малко сол и разбъркайте.

Хубаво оваляйте от всички страни котлетите в маринатата. Покрийте съда с прозрачно фолио и го поставете в хладилника за един час.

За огретена обелете тънко кората на главите резене и ги разрежете на четвъртини. Поставете ги в тавичка, поръсете със сол, черен пипер и малко зехтин.

Почистете морковите, ако са по-големи, разрежете ги на половинки. Покрийте дъното на друга малка тавичка със зърна кафе. Полейте зърната с малко вода. Подредете морковите върху кафето. Покрийте с алуминиево фолио. Поставете и двете тавички в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-25 минути.

Смесете настъргания кашкавал с 50 г меко масло и с прясно смлени хлебни трохи или галета. Поръсете с тази смес изпеченото резене. Върнете във фурната и печете под грила, за още 5 минути. Пасирайте печените моркови до получаването на крем.

Подсушете котлетите с кухненска хартия. Загрейте грил-тиган с малко зехтин и запечатайте котлетите по 4 минути от всяка страна. В грил-тигана запечете и цели стръкове пресен лук. Извадете котлетите и стръковете лук. Деглазирайте тигана с малко от маринатата, добавете и 30 г масло. Разбъркайте до получаването на сос.

Отделете котлетите един от друг. На дъното на чиния разстелете морковено пюре. Поръсете с щипка смляно кафе. Подредете огретен от резене и агнешки котлети. Полейте месото със сос. Гарнирайте със стрък печен лук.

Рецепти с агнешко:

Най-вкусното агнешко на Великден

Агнешки шишчета

Три изпитани рецепти с агнешко

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти