Създадено за ЗАХИРА

Тарталети с лешников крем и кафява захар „Захира“

Рецепта за изкусителен десерт

5 от общо 1 гласа
Необходими продукти

За тарталетите

типово брашно - 300 гр 

кафява захар Захира - 150 гр 

лешници - 100 гр

масло - 220 гр 

яйца - 2 бр 

сол - 1 щипка

За крема

банани - 3 бр 

лешници - 120 гр 

кафява захар Захира - 50 гр 

какао - 15 гр 

Харесваме десерти, които залагат на естественото ухание на съставките в тях – също като тези тарталети. Маслена основа със смлени лешници, бананов крем със смлени лешници, кафява захар, която също ароматизира. Няма нужда да добавяте каквито и да било други аромати. Всяка от съставките в рецептата ароматизира и овкусява. Толкова е просто и толкова вкусно!

Да, малко по-пипкаво се приготвят тарталетите, но пък си струват усилието. Освен удоволствието, което ще доставите на семейството си, те са и доста представителен сладкиш. С тях спокойно можете да почерпите гостите си или да ги приготвите за специален, празничен повод.

Както забелязвате, рецептата се приготвя с доста ограничен набор, но пък точно подбрани продукти. Използвахме типово брашно и кафява тръстикова захар „Захира“. Тя се извлича от захарна тръстика. Има типичен златисто-кафяв цвят, фин аромат и карамелен вкус. Подходяща е за печене с ядки, мед, шоколад и сушени плодове, а също за мюсли, плодови салати и суфле. Комбинацията с ядки и шоколад ни е особено любима заради наситения, плътен вкус, който се получава.

Кремът на нашите тарталети е суров – банани, какао, смлени лешници и кафява захар. Това прави тези сладки мъничета чудесна следобедна закуска за вашия малчуган. С чаша кисело мляко или чай – какво по-добро от това. Домашно приготвен сладкиш, в който знаете какво сте сложили, без никакъв компромис с качеството.

Хрупкавата основа от маслено тесто може да напълните и с друг крем по ваш вкус – ванилов, шоколадов, дори конфитюр. Можете да ги превърнете и в плодови тарталети – възможностите са много, от вас е само желанието да творите.

Да ви е сладко!

Начин на приготвяне:

За тарталетите

Сипете кафявата захар "Захира" и ядките в купата на кухненския робот или блендер и блендирайте до хомогенност. Прехвърлете ги в купа и към тях добавете солта и брашното. Разбъркайте много добре.

В друга купа разбийте мекото масло на пухкав крем. Добавете яйцето, разбийте отново и прехвърлете при сухите съставки.

Разбъркайте добре с бъркалка, след което доомесете тестото на ръка. Увийте го в домакинско фолио и го оставете в хладилника за 1 час.

Разточете охладеното тесто върху набрашнен плот на тънка кора и от нея изрежете кръгове, малко по-големи от формичките ви за тарталети.

Поставете кръгчетата във формичките за тарталети и притиснете добре с пръсти, така че тестото да се разпредели равномерно.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до златист загар (10-15 минути). След като са готови, ги извадете и оставете да се охладят.

За крема

Докато тарталетите се охлаждат, пригответе крема, като за целта блендирате заедно кафявата захар "Захира" и лешниците.

Към сухите съставки прибавете начупените банани и пасирайте всичко до гладък крем. Прибавете какаото и разбъркайте на ръка докато се усвои напълно.

Напълнете изстиналите кошнички с така получения крем, украсете по ваш вкус и поднесете.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти